Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Muzică :: Sighişoara Blues Festival, la ediţia a IX-a – 28-29 Martie 2014

2 aprilie 2014

Jurnalul Sighisoara Reporter | 02.04.2014

poza1-2-w640După un an de pauză Sighişoara Blues Festival revine la Sighişoara !În locul tradiţionalului weekend de final de februarie, acesta s-a desfăşurat în perioada 28-29 martie 2014 şi a reunit artişti de talie internaţională. Ajuns la ediţia a IX-a, Festivalul Internaţional de Blues de la Sighişoara s-a desfasurat ca de obicei în sala de spectacole a Casei de Cultură Mihai Eminescu, pe parcursul a 2 seri. Evenimentul a fost  împărţit în două concerte pe seară a câte 80 de minute. Inainte de spectacole şi în pauzele de 30 minute dintre ele, în mod interactiv, artiştii îşi vând discurile, dau autografe, îşi povestesc viaţa şi profesiunea, sponsorii fac sampling.

 

Mai multe informaţii am aflat de la organizatorii evenimentului, Ioan Lazăr şi Aurel Haţiegan : „ După un an de pauză am reuşit să organizăm a IX-a ediţie a Festivalului de Blues la Sighişoara. Iar cu ajutorul Primăriei am reluat această manifestare culturală de mare amploare. „ Vor fi prezenţi anul acesta participări din afara ţării. Sunt artişti profesionişti, care provin din Europa, 2 poziţii, iar două concerte vor fi susţinute de artişti din Statele Unite ale Americii.

 

În prima seară a festivalului a concertat un duo : Dave Wilkinson-Guitar & Caspar St. Charles-Drums, proiect interesant din Marea Britanie si Spania care se numeşte King Pug ce cântă un blues european cu influenţele americane de rigoare. Este un proiect interesant pentru că toba vine să potenţeze şi să aducă un plus de forţă în contextul acestor 2 artişti.

 

 

 

 

Al doilea concert a fost susţinut de Sharrie Williams, o cântăreaţă de blues recunoscută internaţional, provine tot din Statele Unite ale Americii, concertează de vreo 10 ani cu mare plăcere şi în Europa. A participat la toate festivalurile prestigioase de blues din Europa şi din Statele Unite ale Americii si este supranumită prinţesa gospel-ului blues-rock-ului. Asta pentru că reuşeşte să îmbine în concerte aceste 3 genuri muzicale. Atu-ul ei cel mai mare este concertul live şi spectacole pe care şi le pregăteşte temeinic, reuşind să furnizeze un act artistic de mare calitate. A fost premiată şi nominalizată aproape la tot ceea ce se putea, toate premiile şi distincţiile din branşa blues-ului internaţional.

În seara de sâmbătă 29 martie a concertat un trio care are o componenţă de 2 bluesmani din Olanda : Jasper Mortier –Drums & Jan Mittendorp – Guitar şi o vocalistă din Statele Unite – Dede Priest care acompaniază şi cu vioară este vorba de Tangled Eye.

Festivalul a fost închis de un cântăreţ de culoare din Statele Unite care se numeşte Eugene „Hideaway” Bridges, născut în 1963 în New Orleans, mutat apoi cu familia în Louisiana. Provine dintr-o familie de cântăreţi de blues dintr-un arbore genealogic care a dat-o şi pe Tina Turner, e un cântăreţ căruia îi place să spună că e nomad, plimbându-se dintr-un oraş în altul şi care îşi cântă blues-urile”, a precizat Aurel Haţiegan.

Sighişoara Blues Festival este o prezenţă bine cunoscută şi apreciată în mediile artistice româneşti şi de peste hotare, un eveniment major îndrăgit de toţi iubitorii şi simpatizanţii blues-ului. Ediţiile precedente care treptat au ridicat festivalul la rang internaţional au confirmat interesul tot mai crescut, pentru BLUES al sighişorenilor.

Politica de confidentialitate . Politica de utilizare cookies
©2010-2024. Toate drepturile sunt rezervate JURANIMUS.