Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Muzică :: Eric Sardinas and Big Motor. Muzică și putere

29 octombrie 2012

Patricia Marinescu | 07.10.2012 – Revista BeWhere

pic1-

Chitaristul american de blues vorbește despre cel mai recent album, despre viitorul bluesului, dar și despre sursele de inspirație pe care le găsește în Europa de Est. A întrebat Patricia Marinescu:

Cum arată, în opinia ta, scena blues actuală? Care este viitorul ei?

Cred că arată tot mai bine. Se știe că este de mare importanță pentru muzică, în general, dar, în același timp, apar tot mai mulți interpreți pe firmament.

Ce părere ai despre țările Europei de Est și blues?

Ei bine, bluesul este o chestie care a atins întreaga lume, așadar, de fiecare dată când am ocazia să ascult muzicieni din alte țări, o fac. Am fost impresionat de sursele de inspirație peste care dau când sunt în Europa de Est.

Până în 2008, ai semnat proiectele muzicale sub nume propriu. Când și cum ai decis că ai nevoie de un Big Motor (Levell Price și Bryan Keeling)? Și despre ce fel de motor discutăm?

Este vorba despre energie. Sound-ul grupului este redus la elementele de bază. Este cel care întruchipează muzica și puterea.

Cum a fost colaborarea cu casa de discuri a lui Steve Vai?

Minunată. A fost o colaborare foarte productivă, dat fiind faptul că am cântat împreună cu Steve în trecut. Am lansat la Favored Nations două albume, Black Pearls și Eric Sardinas and Big Motor. Doar acestea au ieșit aici.

Ce înseamnă Sticks and Stones pentru tine? Ai pornit de la o anumită temă și spune-mi, te rog, care este mesajul pe care vrei să-l transmiți celor care îl ascultă?

Albumul Sticks and Stones vorbește despre cum încasezi lovituri în viață, despre maturizare și despre a urma ce-ți spune inima, în viață. Din fericire, urcușurile, coborâșurile și energia din piese ridică moralul. Muzica face asta pentru mine.

Unii spun că pentru a cânta blues este nevoie să fii, la un moment dat, dezamăgit, sau, să spun direct, nefericit. Este adevărat?

Trebuie să știi să-ți asculți inima, mintea și sufletul. Este vorba despre tot ce înveți din vremurile bune, rele sau cele aflate între, despre conectare emoțională.

Un obicei al lui Sardinas este să ardă chitare pe scenă. Care este relația dintre foc și chitară?

Amândouă au nevoie de lemn…

Politica de confidentialitate . Politica de utilizare cookies
©2010-2023. Toate drepturile sunt rezervate JURANIMUS.